V&V krijgt Jan Mulder Bekerfinale toegewezen

In het kader van ons 75 jarige bestaan, hebben wij ons ingeschreven om de districtsbekerfinale te mogen organiseren. Gisteren bereikte ons het heugelijke nieuws dat de beker finales S/A/B Noord inderdaad aan ons zijn toegewezen. We zijn erg verheugd om deze organisatie op ons te nemen en hebben er ontzettend veel zin in. De finales zullen op dinsdag 16 juni a.s. plaatsvinden op de velden van V&V. De volgende finales zullen worden gespeeld:

  • Jan Mulder Beker
  • Junioren Beker
  • Aspiranten Beker

Zet deze datum dus alvast in de agenda, want er zullen wel wat mankrachten nodig zijn om alles in goede banen te leiden.

Familie Mulder en V&V
Saillant detail: Jan Mulder heeft de nodige connecties met V&V. Omstreeks 1948 kwam hij met zijn ouders in Garyp wonen. Zijn vader werd daar hoofd van de basisschool. Jan kwam toen voor het eerst in aanraking met korfbal en is gaan korfballen bij V&V. Ook bestuurlijk heeft hij in die tijd veel betekend voor de ontwikkeling van V&V. Vooral bij het organiseren van de “Fryslân kuorbal dei” was Jan een drijvende kracht.

Later werd zoon Henk Jan Mulder trainer van V&V. Hij wordt door velen nog steeds gezien als de beste trainer in de historie van V&V. Momenteel is hij trainer van Korfbal League ploeg LDODK, dus de kans is aanwezig dat hij terugkeert op het oude nest om zijn ploeg naar de winst te loodsen. Vorig jaar verloor hij in de finale van Mid Fryslân/Jansma Burdaard.

Foto: LDODK.nl