V&V laat te weinig zien in Zevenhuizen

Om half vier mocht het eerste team van Vlug & Vaardig het spits afbijten op groot veld tegen Starta in Zevenhuizen. Al snel viel het eerste doelpunt aan de kant van V&V en scoorde Jan Jacob van der Zee een prachtige onehander. Vervolgens scoorden Jildou Boonstra, Pieter de Jong en wederom Jan Jacob waardoor na zo’n tien minuten speeltijd de uitploeg de stand leidde met 1-4. Sparta liet het hier niet bij zitten en begon ook te scoren en maakte een gelijkstand van 4-4. Hierna werd er over en weer gescoord. Corrie Betten neemt met een kleine kans de 4-5 op haar rekening, Ludolf van der Molen, Pieter en Jan Jacob scoren alle drie op afstand en als laatste voor de rust scoort Ludolf nog een kleine kans waardoor de teams met een stand van 7-9 de rust in gaan. De strijd is zeker nog niet gestreden, maar een winst zit er zeker in.

Na de rust was het Sparta die opent met twee treffers en er een gelijkstand 9-9 van maakt. Remco Schraa scoort van afstand de 9-10. Hierna weet Sparta het voortouw te nemen en slaagt erin V&V voorbij te scoren. Jildou en Remco scoren, maar Vlug en Vaardig komt niet voorbij Sparta. Arjen Brander knalt de 13-13 erin, waarna het ontzettend spannend wordt op het veld. Sparta scoort, en Remco weet nog een strafworp te maken. De minuten die daarna volgen zijn zenuwslopend, maar beide ploegen weten de korf niet meer te raken waarna de scheidsrechter fluit met een gelijkstand van 14-14.

Het tweede team van V & V ging na een teleurstellende wedstrijd zonder punten naar huis met een verlies van 16-15.

Volgende week speelt Vlug en Vaardig 1 uit tegen EKC 2000 1 in Emmen.

Scores: Remco Schraa en Jan Jacob 3, Jildou Boonstra, Pieter de Jong & Ludolf van der Molen allen 2, Corrie Betten en Arjen Brander beide 1.