V&V legt DTL over de knie

Op deze eerste dag van de meteorologische winter stond de wedstrijd V&V – DTL op het programma. En hoewel de temperatuur buiten ruimschoots boven het vriespunt bleef, was V&V helaas niet in staat de naar Hurdegaryp afgereisde toeschouwers in vuur en vlam te zetten.

Ook deels te wijten aan de tegenstanders van vandaag die leken de wedstrijd in ‘schildpad stand’ om in scootmobiel terminologie te spreken, te willen spelen. V&V schakelde wel direct door naar standje Haas en pakte gelijk een voorsprong met 2 vlotte doelpunten. Deze voorsprong werd de gehele wedstrijd niet meer weggegeven maar DTL wist de marge binnen het redelijke te houden.

De thuisploeg had het zichtbaar lastig met dit lagere tempo van de tegenstander, die overigens ook toonde wel degelijk rappe acties in huis te hebben. De marge bleef de gehele wedstrijd steken tussen de 2-4 doelpunten, in zaalkorfbal onvoldoende om de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Uiteindelijk kwam de thuisploeg nooit echt in gevaar en werd de inzet beloond met een einduitslag van 18-15. Gezien het spelbeeld had deze wedstrijd echter een ruimere uitslag verdient wat gezien de andere uitslagen in de poule zeker nodig zal zijn voor komende wedstrijden.

Een mooie statistiek voor deze wedstrijd was dat Arjen Brander zijn 500ste doelpunt in dienst van V&V maakte.