V&V pakt punt in thriller tegen Elko

Voorafgaand aan het duel tussen de eerste teams, speelde V&V 2 haar wedstrijd ter versteviging van de koppositie. Ook hierin was Elko de tegenstander. Er stond geen maat op de scoringsdrift van de Garipers, waardoor de Elim’ers met 27-17 opzij werden gezet. V&V 2 staat nu gedeeld bovenaan met Oerterp/VKC 2.

Daarna was het de beurt aan V&V 1. Vorige week verloor men nipt van Sparta Zevenhuizen, dus de ploeg was uit op revanche. Vragend naar de kansen van V&V, meldde coach Berkenbosch voorafgaand aan de wedstrijd: ‘’Elko is een vrij jonge en gretige ploeg die het ons het zeker niet gemakkelijk gaat maken. Als we echter het goede spel van de afgelopen weken vast weten te houden, de juiste kansen selecteren en deze dan ook afronden, dan moeten we deze wedstrijd in winst om kunnen zetten. Maar, gemakkelijk wordt het zeker niet!’’. Vooral die laatste zin was van toepassing op de wedstrijd.

V&V begon voortvarend nadat Corrie Betten de score opende. Elko kwam echter meteen langszij en creëerde zelfs een voorsprong: 1-3. Tot aan de rust bleef het stuivertje wisselen voor beide ploegen. V&V kwam langszij tot 4-4, waarna Remco Schraa wederom een voorsprong op het scorebord zette: 5-4. Elko antwoordde met twee doelpunten, maar Nynke Buis benutte een strafworp en tekende daarmee voor het zesde doelpunt. V&V kreeg de smaak te pakken en liep uit naar een 8-6 voorsprong. Elko antwoordde echter kort voor rust met twee doelpunten waardoor beide ploegen met een 8-8 stand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft bleven de ploegen gelijkwaardig, maar V&V kon nooit echt langszij komen. Elko pakte namelijk zeven (!) keer een tweepuntsvoorsprong en had gezien de tweede helft het meeste recht op de overwinning. V&V bleef echter onverzetbaar doorstrijden en kwam door Remco Schraa op 15-15. In het slot van de wedstrijd deelde Elko wederom een dreun uit door uit te lopen naar 16-18. Daarmee leek een verliespartij onvermijdelijk, maar de Garipers zetten nog één keer aan en kwamen in de laatste twee minuten langszij door Martha van der Kooi en Nynke Buis. De laatste minuut bleek een ware thriller nadat zowel V&V als Elko verschillende kansen op de winst liet liggen. De uitstekende leidsvrouw (Wytske Jongbloed) floot echter af op 18-18 en zorgde daarmee voor blijdschap bij de Garipers. De Elim’ers bleven enigszins in mineur achter, aangezien zij bijna de hele wedstrijd op voorsprong stonden.

Kortom: een mooi punt na een ware thriller tussen V&V en Elko. De Garipers staan nu op de vijfde plaats met drie punten. Volgende week speelt men om 15:40 bij angstgegner ROG in Groningen. V&V 2 moet naar Nijverdal om daar NKC’51 3 te bestrijden. Deze wedstrijd vangt om 13:10 aan.