V&V pakt punten in Surhuizum

GARYP – Na het pijnlijke verlies van afgelopen week tegen DTG, aan wie V&V de koppositie verloor, moesten de Garipers in Surhuizum aantreden tegen DTS. Vooraf geen gemakkelijke opgave, aangezien DTS voornamelijk thuis de nodige punten heeft verzameld. Wilde V&V zich revancheren voor het verlies tegen DTG, dan zou het vanaf het begin scherp moeten zijn. Dat lukte in de eerste helft redelijk.

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers, die in een ietwat gewijzigde samenstelling speelden. DTS wist in het begin van de wedstrijd met moeite de korf te vinden, waardoor V&V de voorsprong pakte. Na een voortvarend begin zakten de Garipers ook enigszins weg, waardoor het gat met DTS rond de twee doelpunten in het voordeel van de bezoekers bleef. Een slap einde van de eerste helft van de kant van V&V leidde ertoe dat de teams met een 9-9 tussenstand de kleedkamers opzochten.
Het was V&V dat het scherpst de kleedkamer uitkwam, vastberaden de punten mee naar huis te nemen. Onder aanvoering van schutters Jan Jacob van der Zee en Pieter de Jong, elk goed voor zeven treffers, wisten de Garipers de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe te trekken.

Doordat V&V weigerde het gat met de Surhuizumers te verruimen bleven zij in het spoor. V&V bleef echter geconcentreerd en liet DTS niet meer langszij komen. Na 70 minuten gaf het scorebord 15-19 aan. Een verdiende overwinning voor V&V, dat over twee weken Altijd Kwiek op bezoek krijgt.