V&V/Quick’21 komt net te kort in enerverend duel met Spirit

Voorafgaand aan het duel tegen Spirit wist het tweede team van V&V/Quick’21 in de laatste minuten de wedstrijd tegen ROG 3 naar zich toe te trekken. Met een 13-12 eindstand was dit de vierde overwinning op rij.

Voor het vlaggenschip van V&V/Quick’21 stond de wedstrijd tegen het onbekende Spirit uit Voorthuizen op papier. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wiering ging het korte tijd gelijk op tot een 4-4 stand. De bezoekers wisten, ondanks een aantal treffers van Jan Auke Kooistra en Teije Blauw, het vervolg van de eerste helft constant een kleine voorsprong van 2 a 3 doelpunten te behouden. Vlak voor rust wisten ze zelfs een marge van vier doelpunten te pakken maar bracht Jetze de Jong deze nog terug naar een verschil van drie.

Direct aan het begin van de tweede helft weten de gasten wederom een gat van 4 doelpunten te slaan door de 7-11 voor rekening te nemen. Als antwoord kwam Nico met een aantal wisselingen en zo zette de hoofdmacht van V&V/Quick’21 de achtervolging in voor de eindzege. Met een aantal doelpunten van o.a. Teije Blauw en Geke Blauw kwam V&V/Quick’21 terug tot een 12-13 stand.

Ondanks een aantal goede aanvallen wist het team van Nico Kraan de gelijkmaker niet te scoren en ontstond er weer een verschil van vier doelpunten in het voordeel van Spirit. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze wel dus de V&V/Quick’21-ers zette wederom een achtervolging in als poging de wedstrijd toch nog naar zich toe te kunnen trekken. Deze laatste eindsprint met doelpunten van Remco Schraa, Romke Kooistra en Hilly van der Wal mocht niet meer baten. Het eindsignaal klonk waardoor het duel met een 19-20 eindstand nipt verloren werd.