V&V sluit eerste helft veld met winst af

GARYP – V en V heeft zaterdagmiddag op eigen kunstgras de eerste helft van het veldseizoen afgesloten met een ruime en niet al te moeilijke overwinning op MNenW uit Hijum.Het werd na een 13-3 (!) ruststand 18-9, waarbij de gasten alsnog een handvol doelpunten konden scoren omdat de concentratie en de focus de Garipers op bepaalde ogenblikken behoorlijk in de steek lieten. Geen spetterende wedstrijd, maar dat had veel te maken met het kwaliteitsverschil binnen de lijnen.

V en V gelooft het wel in de tweede helft

Het voetbalveld en het kunstgras waarop korfbalclub V en V acteert, liggen hemelsbreed nog geen vijftig meter van elkaar verwijderd. Het was dan ook voor mij zaterdagmiddag ‘mar in hoannestap’ om, toen de wedstrijd tussen V en V’68, de voetballers dus, tegen Trynwâlden, uitslag 1-1, over te stappen naar het korfbalveld.

walk over
Daar is de tweede helft net begonnen en is de stand 13-3 voor de thuisclub. Dat riekt naar een onvervalste walk over en de beide ploegen kunnen overwegen om die tweede helft maar aan de bar van het Geahûs af te handelen. Maar daarin voorzien de reglementen nu eenmaal niet en bovendien is het schitterend weer, beetje fris als je in de wind zit, maar het is uitstekend toeven daar op het kunstgras. Ik vraag mij af of dit nog spannend wordt, je zou zeggen van niet, en of V en V de concentratie en de motivatie kan opbrengen om er nog zo’n doelpuntrijke helft tegenaan te gooien. Maar die tweede vraag wordt jammer genoeg ook negatief beantwoord, de ploeg van coach Peter de Groot laat de teugels vieren, wel verklaarbaar, maar een beetje spijtig voor het hondstrouwe thuispubliek dat naar deze afsluiting van de eerste helft van het veldseizoen is komen kijken. Het wordt op deze manier, MNenW dat de schotkracht en de kwaliteit mist om de wedstrijd nog te laten kantelen, en V en V dat denkt het wel op halve kracht te kunnen rooien tegen deze opponent, een beetje een gezapig potje, niet echt de flitsende demonstratie die na die 13-3 wel degelijk inzit.

traag
De score loopt maar heel traag op, de ene ploeg wil wel maar heeft moeite en de andere ploeg hoeft niet zo nodig. Na 13-3 is het Anja Lont die voor 14-3 zorgt, maar dan is het de beurt aan de ploeg uit Hijum, twee treffers op rij betekenen 14-5. Zo gaat dat in feite bijna de hele tweede helft door, MNenW slaagt erin om de kloof een wat ‘nofliker’ aanzien te geven met 15-9, doelpunt voor V en V van Arjen Brander. Saillant detail: zowel Jan Jacob van der Zee als Arjen Brander missen een strafworp, een teken dat de concentratie zeker niet optimaal is. Maar in de slotfase, wat heet, de slotminuut zelfs, ‘sil it noch efkes heve’. Dan vallen er binnen de minuut nog drie treffers, twee van Jan Jacob van der Zee en een van Arjen Brander. Zij bepalen de eindstand op 18-9 in een tweede helft die eigenlijk niet echt interessant werd. V en V eindigt deze eerste seizoenshelft op een keurige derde plaats en hoeft zich in de tweede episode van deze veldcompetitie in ieder geval geen zorgen te maken, terwijl er nog wel degelijk een kans ligt op promotie. Maar zover is het nog niet, pas eind maart of begin april gaan we verder, eerst kan coach Peter de Groot zich met zijn team opmaken voor de zaalcampagne.