V&V vergeet zichzelf te belonen bij Noordenveld

Het is voor iedere korfballer eventjes wennen: om 14:15u een wedstrijd spelen. Een ander ritme, vroeg vertrekken en een ander eetpatroon. Het spreekwoord luidt dan wel ‘verandering van spijs doet eten’, voor V&V ging dat vandaag jammer genoeg niet op. In een zeer spannende wedstrijd, waarin geen van de beide teams uitblonk, verloor de Biobalance7-formatie met 19-17 in Roden.

De Garipers hebben even nodig om wakker te worden: Noordenveld komt al gauw op voorsprong door enkele onnodige strafworpen, echter Dieke Hoekstra, Sytze Brouwer en Taede Sibma houden V&V in de race, 6-3. De ploeg van JaapJan van der Molen probeert aan te haken en slaagt daar bijna in nadat Dieke Hoekstra de 7-6 aantekent met een vrije bal. Twee afstandschoten van Noordenveld verpesten het feestje en VenV lijkt met een 9-6 achterstand de rust in te gaan. Een doorloopbal van Jan Jacob van der Zee brengt de marge net voor het fluitsignaal weer op twee doelpunten. Ruststand: 9-7.

Tijdens de seizoensouverture van de zaal 2013-2014, ook tegen Noordenveld, stonden de groen-witten in de rust met maar liefst tien doelpunten achter. In de eerste wedstrijd van 2014 laat de ruststand echter maar een gat van twee doelpunten zien. Genoeg mogelijkheden voor de Garipers om op gelijke hoogte te komen dus.

De tweede helft gaat voortvarend van start aan Gariper zijde. Taede Rienk Sibma benut meteen een knap afstandschot, terwijl Sytze Brouwer met een afstandschot de 10-9 aantekent. Noordenveld blijft scoren, maar V&V blijft de thuisploeg in de adem hijgen. Het wordt spannender wanneer Tiede Fokkema, hij is ingevallen voor Taede Rienk Sibma, de 11-10 maakt. De hoop van V&V is volledig terug wanneer Martha van der Kooi, ook een invaller, met een fraaie doorloopbal de 11-11 aantekent. Noordenveld doet wat terug, maar de subliem spelende Sytze Brouwer maakt weer gelijk: 12-12. Aan de andere kant krijgt het vak van Roel Schipper een vrije bal, die door een mooie variatie bij Martha van der Kooi terecht komt: V&V staat voor het eerst in de wedstrijd voor: 12-13. Het is dan zaak voor de gasten om door te duwen, maar Noordenveld weet op 14-13 te komen. Sytze Brouwer houdt de hoop levend door de 14-14 te scoren, echter twee afstandschoten zorgen ervoor dat Noordenveld weer een tweepuntsmarge kan pakken. Sytze Brouwer laat het er niet bij zitten en maakt de 16-15, maar dan gooit de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Door drie doelpunten op rij weet Noordenveld de 19 doelpunten te bereiken. De twee doorloopballen van respectievelijk Jan Jacob van der Zee en Sytze Brouwer komen te laat: eindstand 19-17.

Door deze nederlaag is het gat met de directe concurrent Noordenveld vergroot, waardoor handhaving steeds lastiger lijkt te zijn. Het is nu zaak om het goede gevoel van de wedstrijd mee te nemen naar de komende weken, waarin er zeker nog wel punten te behalen zijn. Een stuntje volgende week tegen Dindoa zou zeer welkom zijn. Graag tot dan in De Westermar, 19:40u.

Doelpunten: Sytze Brouwer 7, Taede Rienk Sibma 3, Jan Jacob van der Zee 2, Martha van der Kooi 2, Dieke Hoekstra 2, Tiede Fokkema 1.