V&V wint overtuigend van Blauw Zwart 1

Afgelopen zaterdag 9 november werd er gestart met de zaalcompetitie. De poule waar VenV zich in mag laten zien is op 1 of 2 ploegen na een vrij onbekende, verre reizen zullen moeten worden afgewisseld met mooie thuiswedstrijden hetgeen niet heel erg is want verre reizen weten de Ven V’ers wel raad mee….Mooie thuiswedstrijden ook wel trouwens.

Het beginsignaal van de scheidsrechter klonk. Blauw Zwart ging furieus van start, een hoog baltempo wisselde men af met goed combinatiespel en enorm veel ‘gogme’ …….;-) Na een 0-3 achterstand na een minuut of 10 was het Ven V die de draad oppakte en wou laten zien dat het op deze manier niet door kon gaan. Men voegde daad bij het woord en dat resulteerde in een voorsprong van 4-3. Het hoge baltempo de eerste 10 minuten van de gasten was daarna ook wel verdwenen en Vlug en Vaardig begon steeds makkelijker het ‘mandje’ te vinden. Met de rust stond er een 10-8 voorsprong op het scorebord. Ik weet niet wat coach Peter de Groot in de rust heeft gezegd want ik was er niet bij, maar het zal wel iets zijn geweest (met een omweg welliswaar) van: ‘we matte no net fersake, fuort en daliks fel op de bal, ferdigjend niks wei jaan, en sjen as we fuort en daliks in gatsje fan fjouer meitsje kinne’.

Met deze waarschijnlijke info gingen de spelers beginnen aan de 2e helft. Het kwam allemaal wel aardig uit want het was Nynke Buis die er eigenhandig voor zorgde dat het verschil 4 werd en met een oerkreet ‘’van heb ik jou daar’’ vierde ze de beide doelpunten. Jan Jacob van der Zee dacht: ‘’dat kan ik ook’’ en hij zorgde ervoor dat het gaatje van 6 geslagen werd. Trouwens, de oerkreet van Nynke haalde hij bij lange na niet, althans wij hoorden zijn kreet niet. Het zou best kunnen dat ze het in de kabouterwereld wel hebben gehoord, maar dat zullen wij nooit te weten komen.

Het gaatje van 6 werd dus geslagen en met heel goed verdedigend werk, goede aanvallen en keihard voor elkaar werken kwam de zege geen moment in gevaar.

Klein smetje op de wedstrijd was wel dat Ammarins Schievink uitviel met een lichte blessure en werd vervangen door Mathilde van der Zee. Het lijkt er overigens gewoon op dat Ammarins er volgende week gewoon weer bij is, dus dat is positief!

Er werd hier en daar nog wat gewisseld maar dat was verder niet belangrijk. De wedstrijd werd gedegen uitgespeeld en heel Vlug en Vaardig was blij met de goede start in deze zaalcompetitie!

Volgende week speelt men uit tegen Kios’45.

Doelpunten: Jan Jacob van der Zee 6, Arjen Brander 4, Taede Sibma 3, Nynke Buis 3, Anke Rinsma 2, Miranda Veenstra 1, Ammarins Schievink 1, Roel Schipper 1.

De radio nabeschouwing is HIER te vinden.