V&V wint van directe concurrent

GARYP – Afgelopen zaterdag vertrok Vlug en Vaardig naar Almelo om de strijd aan te gaan met Achilles. De maandagavondtraining was de enige training die Vlug en Vaardig in de benen had. IJzel, code rood en de daardoor gesloten sporthal zorgden ervoor dat de woensdagavondtraining niet door kon gaan. Desalniettemin liet Vlug en Vaardig de goede voornemens uitkomen in Almelo. In het begin hadden beide ploegen moeite met scoren en liep het redelijk lang gelijk op. Na de 6-7 score door een afstandsschot van Sytze Brouwer, begon Vlug en Vaardig het verschil te maken. Corrie Betten maakte de 7-11 door een uitstartbal en met deze stand gingen beide ploegen de rust in.
 
Na de rust maakte Achilles de 8-11 door een strafworp. Daarna bleef Vlug en Vaardig doorgaan met scoren en moest Achilles de gehele tweede helft in de achtervolging. Vlug en Vaardig liep uit naar een 11-17, gemaakt door Jan Jacob van der Zee met een afstandsschot. Na een grandioze assist van Arjen Brander (balletje achter de rug langs) liet Sytze Brouwer de 12-18 aantekenen. Uiteindelijk stond er bij het eindsignaal 16-22 op het scorebord, waarmee Vlug en Vaardig de dik verdiende punten mee naar huis nam. Het was niet de meest spectaculaire wedstrijd, omdat er weinig tempo in de wedstrijd zat en het spel soms statisch was. Desondanks viel op de ruime overwinning niets af te dingen, de Bio Balance formatie was veel sterker dan de runner up uit Almelo en men kon dan ook dik tevreden terugkeren naar Garyp.
 
Volgende week zaterdag 16 januari speelt Vlug en Vaardig tegen Blauw Zwart in Wierden.
 
Doelpunten: Arjen Brander 6, Sytze Brouwer 6, Roel Schipper 3, Anke Rinsma 3, Jan Jacob van der Zee 2, Corrie Betten 1 en Nynke Buis 1