V&V zakt naar 3e plaats na verlies tegen DTS

Op de eerste dag van oktober is het prima korfbalweer met weinig wind en een lekker zonnetje. V & V speelt tegen DTS, nummer 1 tegen nummer 5. Wat een mooie overwinning voor de thuisploeg had moeten worden, eindigde in een teleurstelling.

Beide partijen beginnen slordig aan de eerste helft. Er is veel balverlies en weinig rebound. Na 5 minuten te hebben gespeeld, is het Corrie Betten die de eerste treffer maakt. Remco Schraa scoort daarna de 2-1, ook meteen het enige moment in de wedstrijd dat V & V de voorsprong heeft. Het loopt stroef in de aanval van de Garipers en bij de tegenpartij gaat alles beter en sneller waardoor de thuisclub in de rust tegen een 5-13 achterstand aankijkt. De eerste helft was duidelijk voor DTS en voor V & V is er veel werk aan de winkel.

De tweede helft wordt geopend met twee mooie doorloopballen van Femke Feenstra. Daarna wordt er van beide kanten gescoord en met nog 20 minuten op de klok is de stand 9-15. Ook is er wat frustratie tov de scheidsrechter, die in de ogen van de formatie van Ron Berkenbosch 2 strafworpen had moeten toekennen aan de thuisploeg. V & V speelt deze helft scherper, met name verdedigend, waardoor DTS het nu toch wel moeilijk krijgt. De 10-16 is voor Miranda Veenstra en Arjen Brander volgt met twee treffers. Met nog 10 minuten te gaan verdwijnt het zonnetje, speelt V & V speelt in een hoog baltempo, met mooie aanvallen maar zonder rendement. In de lange laatste minuut wordt er nog 3 keer gescoord, 1 keer door DTS, en de wedstrijd wordt afgesloten met doelpunten van Martha van der Kooi en Jan Jacob van der Zee: 16-21.

Scores: Corrie Betten 3, Arjen Brander 3, Femke Feenstra 3, Roel Schipper 2, Remco Schraa 2, Martha van der Kooi, Miranda Veenstra en Jan Jacob van der Zee ieder 1.