V&V’s Online Escape Room

Het is vrijdagmiddag 11 februari. Nietsvermoedend rijd je van je werk naar huis. De hele week heb je hiernaar uitgekeken: de bank is vanavond voor jou. Je twijfelt of je nog ingrediënten voor een borrelplank gaat inslaan, of dat je het vanavond gaat doen met die aangebroken zak chips die je nog ergens achter in de kast hebt liggen. Het wordt de chips, lekker!

Je zet je radio een paar standjes harder. Hotel California blijft tenslotte een geweldig nummer. De klanken van de Eagles bereiken je oren en vooral één zin blijft hangen: ‘’ You can check-out any time you like, but you can never leave…’’. Je huivert. Alleen al bij de gedachte dat je ergens opgesloten zit, breekt het angstzweet uit. Gelukkig ben jij vogelvrij en hoef jij je alleen druk te maken over de meest comfortabele houding op de bank vanavond.

Na het avondeten plof je voor de televisie. Alleen voor het meest noodzakelijke verlaat jij je plekje vanavond. Bob Ross neemt je mee in zijn schilderwerk, maar zijn warme en dromerige stem maakt je slaperig. Je ogen vallen langzaam dicht en de klanken van Bob vervagen steeds meer….

Plots schrik je wakker. Het is pikkedonker en oorverdovend stil in de woonkamer. Je loopt op de tast naar de lichtschakelaar, maar er gebeurt niks. Misschien zijn de stoppen eruit geslagen? Je loopt naar de deur van de hal en pakt de deurklink. Er is geen beweging in te krijgen. Je zet wat meer kracht, maar zonder resultaat. Je schuifelt naar de ramen en de schuifpui, maar ook die zitten muurvast. Je pakt je mobiele telefoon om de hulpdiensten te bellen, maar er is niet eens genoeg bereik om het noodnummer te bellen. Je raakt in paniek: wat moet je nu?

Ineens gaat de televisie aan. Je staart recht in de kille ogen van Sjoerdtje de Boer. Met een ijzige stem zegt ze: ‘’Welkom bij de Online Escape Room van V&V’’. Je schrikt: een Escape Room? Zit ik opgesloten? Je wendt je blik terug naar de televisie, waar Sjoerdtje verder gaat: ‘’Heb jij het in je om vanavond te ontsnappen? Voer de opdrachten correct uit en je bent vrij. Maar onthoud: You can check-out any time you like, but you can never leave…’’.

Heb jij het in je om te ontsnappen uit de Online Escape Room van V&V op vrijdagavond 11 februari? Geef je dan snel op via ac@venv.nl! Dit kan individueel, of in teams van 4-6 personen. De kosten voor deelname zijn €5 p.p. Vertel het voort, want alleen bij genoeg deelname kunnen we dit evenement door laten gaan. Het tijdstip en de instructies krijg je op een later tijdstip. Graag tot 11 februari!

Groet, De Activiteiten Commissie