Waterpoort tactisch beter dan VenV

Op een zeer zonnige dag op het prachtige sportpark van Vlug en Vaardig kwam Waterpoort op bezoek, de korfbalclub uit de stad Sneek. De Waterpoort staat puntloos onderaan en kwam deze middag voor een punt. Zonder enige aanvallende ambitie speelden zij een zeer traag spelletje met extreem achter verdedigen. Vanaf het begin van de wedstrijd had V en V moeite met deze strijdwijze. Het fysiek sterke Waterpoort speelde dit spel consequent de gehele wedstrijd en de Garipers wisten hiermee eigenlijk geen raad. V en V bleef qua score wel steeds in het spoor van de Snekers, maar kon hun spelletje niet afstraffen. In de eerste helft bleef de stand veelal in evenwicht, via 5-4 en 6-5 kon Waterpoort steeds aansluiten. Direct na de thee ontstond er een achteraf beslissend gaatje van 6-9. Toen had V en V heel veel moeite goed aanvalsspel op te zetten. Maar toch herstelden de groenwitten zich, zeker toen de geblesseerde Lennert Westerhof zijn rentree maakte. Via 6-9 werd het 8-10 en zelfs 11-12. De wedstrijd was toen weer volledig open. Jammer genoeg werd de opdracht van coach Ronald Klos om de juiste mensen in scoringspositie te brengen om zodoende minimaal één punt uit dit duel te halen niet uitgevoerd. De Waterpoort won deze wedstrijd, omdat zij fysiek, maar vooral tactisch, de betere ploeg waren. Reden voor V en V om de puntjes op de i te zetten en lering te trekken uit deze wedstrijd. Dan kan de ploeg nog voldoende punten bij elkaar sprokkelen. Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Thrianta in Hoogeveen. Doelpunten: Sytze Brouwer 5, Tiede Fokkema 4, Roel Schipper en Wilco de Vries elk 1 doelpunt.

V en V 2 won van koploper Waterpoort 2. In een gelijk opgaand duel trok Vlug en Vaardig 2 in de laatste minuut aan het langste eind.