Wederom 2 punten voor VenV

Op woensdagavond 10 september ontving Vlug en Vaardig 1 Spannum 1 voor de 2e competitie wedstrijd. Na de royale winst op Invicta in Kollum afgelopen week, was het doel deze lijn voort te zetten in deze 2e doordeweekse competitie wedstrijd.

Om half 9 klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Steendam. Na een slordig begin aan de wedstrijd was het in de derde aanval Dieke Hoekstra die V&V op voorsprong wist de zetten. Waarna het antwoord van Spannum vlug was gegeven, 1-1. Het volgende doelpunt was ook voor Spannum, maar Arjen Brander bracht V&V weer op gelijke hoogte. Zo ging het steeds gelijk op tot de ruststand van 7-7.

De thee in de pauze had V&V weer nieuwe kracht gegeven en het waren Nynke Buis en Luut Peter Nieuwenhuis die V&V op voorsprong zetten. Miranda Veenstra volgde dit voorbeeld en bracht de stand op 10-7. Nadat Spannum terug kwam tot 11-8, vond Peter de Groot het tijd voor frisse krachten. Luut Peter Nieuwenhuis en Anja Lont moesten plaats maken voor Sytze Brouwer en Corrie Betten. Na een fraaie goal van Spannum, was het dit keer Pieter de Jong die voor de 12-9 tekende met een prachtige doorloopbal. Na de 13-10 van Nynke Buis, 14-10 van Corrie Betten en 15-10 van Dieke Hoekstra leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Het was Corrie Betten die het 16e doelpunt voor V&V maakte, waar Spannum niet verder kwam dan 13 doelpunten.

Met 4 punten uit 2 wedstrijden speelt V&V zaterdag 13 september zijn 3e wedstrijd tegen DTG in Wijckel.
Doelpunten: Nynke Buis 3, Arjen Brander 3, Corrie Betten 2 Dieke Hoekstra 2, Miranda Veenstra 2, Pieter de Jong 2, Roel Schipper 1 en Luut Peter Nieuwenhuis 1.