Wederom verlies VenV

Na de aflopen weken een stijgende lijn in het spel te hebben laten zien, ging de Biobalance7 –formatie met frisse moed het veld in. De tegenstander Parabool is al eens eerder in eigen huis verslagen dus in theorie was het mogelijk.
VenV begon de wedstrijd met een voorsprong door een uitstartbal van Corrie Betten. Dit was tevens de enige voorsprong; al snel stond VenV 1-8 achter. Bovenop alle malheur en blessureleed van de afgelopen weken, raakte VenV nu ook nog Femma Plantinga kwijt met een enkel blessure. Zij werd vervangen door Grietje Herder, die daarmee aan haar 3e wedstrijd van de dag begon! Er volgde een sterkere fase voor VenV waarin de Garypers erin slaagde 3 keer op rij te scoren. Maar dichterbij kon VenV in de eerste helft niet bij de zeer sterke studentenploeg uit Groningen komen en ging het met een stand van 5-13 de rust in.

In de tweede helft mocht de 17-jarige Edwin Teijema zijn debuut in VenV 1 maken. Het talent verving Harmen Brouwer, die al een hele wedstrijd met VenV 3 in de benen had. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Waar Parabool alle ballen scoorde lukte dit bij VenV niet en het hoge tempo van Parabool kon men niet bijbenen. Voor het publiek was de prachtige doorloopbal van Arjen Brander hoogstwaarschijnlijk het hoogtepunt; in ieder geval de mooiste score van de avond! VenV bleef het wel proberen maar het mocht al niet meer baten. VenV verloor met 15-29 en is daarmee definitief gedegradeerd.

Doelpunten: Arjen Brander 9, Jan Jacob van der Zee 4, Taede Sibma 1, Corrie Betten 1.