Wedstrijdverslag DTL 1- V en V 1

Met nog twee wedstrijden voor de boeg wist V en V 1 al dat ze ook volgend seizoen mogen acteren in de 2e klasse. Handhaving met een stiekeme blik naar boven was vooraf ook de doelstelling; we kunnen met elkaar dan ook zeggen dat we tevreden mogen zijn over het veldseizoen. Na de zomerstop komen Arjen Brander en Mirjam Dantuma de selectie versterken en daar is V en V dan ook zeer content mee.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste zag V en V hun derde team kampioen worden. Een geweldige prestatie, waardoor ook zij volgend jaar in de (reserve) tweede klasse acteren.
Ondertussen waren er al allerlei gesprekken langs de lijn gaande.. “als we winnen vandaag kunnen we nog een paar posities stijgen… we moeten van het negatieve doelpuntensaldo af… we komen hier niet voor niets…”

Helaas hebben die gedachten vooraf niet mogen helpen, VenV verloor met 15- 10.
DTL kwam al vrij snel op een voorsprong van 3 punten en eigenlijk is het dat de gehele wedstrijd ook zo gebleven.
In de eerste helft werden veel 100% kansen niet afgemaakt, terwijl dit bij DTL wel gebeurde.

Tijdens de rust gaf Jaap Jan van der Molen aan dat de achterstand niet onoverkoombaar was, we hadden dit immers vaker meegemaakt dit seizoen, maar dan moest er na rust wel direct gescoord worden.
Het spelbeeld was eigenlijk precies hetzelfde als de eerste helft. Daar waar het verdedigend goed onder controle was, werden er aanvallend teveel kansen gemist.
Nog 1 wedstrijd volgende week tegen Ritola, de kampioen in onze klasse, en dan genieten van een welverdiende zomerstop.

Natuurlijk hopen we jullie allemaal te begroeten tijdens onze laatste veldwedstrijd in ons eigen Garyp! De wedstrijd begint om 15.30 uur, maar voorafgaand aan het eerste spelen ook het derde en tweede team thuis.