Wordt Kwiek – V en V

Op een prima bespeelbaar grasveld van Wordt Kwiek te Jubbega mocht V en V proberen de 2e plaats vast te houden. Ook al kwamen de groen-witten met 0-1 voor, vanaf het eerste moment werd duidelijk, dat de scherpte ontbrak. De wil om een duel te winnen, was weinig zichtbaar. Tel daarbij op een schotloosheid van één vak en het slechte verdedigen van het andere, dan is er weinig hoop op resultaat. De eerste helft werd daardoor afgesloten met een terechte 10-7 voorsprong voor Wordt Kwiek, een ploeg, die geroutineerd wachtte op de goede kans.

In de tweede helft werd het spelbeeld langzaam anders, er kwam wat meer felheid in de Gariper ploeg, zeker toen coach Stevo Jellema twee wissels inbracht. Vervolgens hielp Wordt Kwiek ook een handje mee door ook twee wissels in te brengen in een goed draaiend team!

Vlug en Vaardig begon op te leven en de 12-9 achterstand werd omgebogen in een 12-12 gelijke stand. Toen de prima invallende youngster Wilco de Vries in de slotfase 13-12 aantekende, leek V en V sneaky met de punten te vertrekken, maar Wordt Kwiek bracht door een afstandschot de ploegen naar een gelijke eindstand, 13-13.

Volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden, als de koploper Exakwa uit Lelystad om 15.30 uur in Garyp komt aantreden.