Wss – VenV

V en V had gemakkelijke wedstrijd.

Vlug en Vaardig moest naar Oude Pekela om daar tegen WSS te spelen. Ook het tweede team trof een verre tegenstander, dus trok V en V met een bus het land in. Dit wordt dit zaalseizoen vaker gedaan, maar liefst 28 sponsoren zorgen voor een aantrekkelijk bustarief. Een prachtig spandoek met daarop de sponsornamen versierde de bus. WSS staat onderaan in de competitie met 0 punten en V en V staat op de 2e plaats, dus moesten er twee punten in de bus mee terug genomen worden. Eigenlijk was vanaf de start het verschil in de ranglijst merkbaar. Het jonge WSS gooide veel energie in de strijd, maar het overleg en ook de schotkracht ontbrak. Na vijf minuten stond er al 1-4 op het scorebord en V en V ging soepel spelend door naar 3-7. Dat WSS tot dan toe alleen uit strafworpen scoorde, was veelzeggend. Bij 4-8 stokten echter de aanvallen van de groen-witten, doordat er op verkeerde momenten geschoten werd. WSS had de rebound goed verzorgd, maar kon niet aanklampen en de BioBalance 7-equipe pakte de draad weer op. In de tweede helft rondde de vandaag veel scorende Sytze Brouwer een prachtige combinatie over vier schijven af en stond er 6-13 op het scorebord. Toen liet V en V de teugels vieren en werd er een kwartier niet gescoord. Pieter de Jong kwam in het veld voor de niet geheel fitte Lennert Westerhof en Vlug en Vaardig kon rustig de wedstrijd uitspelen. De eindstand werd 10-17. Naderhand bleek dit voldoende om koploper te worden. Komende zaterdag komt de nummer twee, DOS-WK, op bezoek. Helaas wordt deze wedstrijd niet in de vertrouwde Westermar gespeeld, maar in sporthal De Boppeslach in Damwâld om 16.10 uur. Het 2e team speelde in Veenendaal tegen SKF en speelde daar een sterke wedstrijd. Jammer genoeg wist SKF in de laatste seconden nog een strafworp te benutten, zodat de eindstand 15-15 werd.

Doelpunten: Sytze Brouwer 7, Lennert Westerhof 4, Roel Schipper 3, Martha van der Kooi 2 en Tiede Fokkema 1 doelpunt.